четвер, 11 березня 2021 р.

ВІДЗНАЧЕННЯ 207-ї РІЧНИЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ  ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

9 та 10 березня 2021 року учні 5 - 6 класів нашої школи брали участь у грі - квесті "Життя і творчість Тараса Шевченка", приуроченій 207- річниці з дня народження Великого Кобзаря. Під час проведення гри у пригоді учням  стали не тільки знання біографії та творів Тараса Шевченка, а також логіка, кмітливість, згуртованість та бажання перемогти.

Кожна із команд мала відвідати 7 станцій, де вчителі-координатори пропонували виконати певні завдання, пов'язані із життям та творчістю Тараса Шевченка: розшифруйте цитату Т. Шевченка, озвучте картку, конкурс «Секретне послання»,  складіть прислів’я про Кобзаря, «Секретна математика», відгадайте пісню  за мелодією та ін. Такий захід допоміг не тільки узагальнити знання про життєвий і творчий шлях Кобзаря, а й сприяв формуванню командного духу, брати на себе відповідальність, висловлювати власну думку.





Учні 9 класу, які вивчають системний курс літератури за хронологічним і мистецько-стильовим принципами, мали змогу здійснили віртуальну подорож до картинної галереї та познайомилися з творчістю Шевченка-художника, а також переглянути фільм однойменний фільм у сучасній обробці «Катерина».                                                                 Вшанування пам’яті видатного Сина України – Тараса Шевченка пройшло в атмосфері творчості та співпраці. 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар