вівторок, 29 жовтня 2019 р.


Екскурсія до етнографічного музею «Сільське подвір'я»

У нашому Запорізькому краї чимало цікавих та прекрасних місць, де можна з користю провести вільний  канікулярний час. 29 жовтня учні 5 – 11 класів нашої школи  разом із вчителями побували в мальовничому куточку Більмацького району Запорізької області – селі Благовіщенка  на подвір'ї музею-садиби «Сільське подвір'я». Мета цієї екскурсії: залучення учнів до народної культури, знайомство з традиційними заняттями наших предків, з побутом; виховання любові до своєї малої батьківщини.                              
Садиба музею розташована на околиці села, тут просто неба знаходиться сільське обійстя, господар якого – Саєнко Володимир Миколайович. Саме він провів екскурсію сільським подвір'ям, на якому знаходиться нехитрий сільськогосподарський інвентар. Діти із великим захопленням усе розглядали, ставили цікаві запитання. Далі господар провів учнів до сільської садиби – батьківської оселі, в якій зібрано кухонне начиння, старовинний сільський одяг та багато інших цікавих речей домашнього вжитку, якими користувалися наші предки. Володимир Миколайович дуже детально розповів про те, як користувалися за старих часів праскою, гаряче розжареного вугілля; показав рубель для прасування білизни, рогач для приготування їжі в печі.                                                                                                          Господар створив для учнів атмосферу старовинних розваг. Він влаштував для них козацькі ігри та забави. Потім учня скуштувати чистої джерельної води, пройшлися до невеличкої річечки, що вже більше нагадує балку. Але вражає своєю неповторною красою.   
А після прогулянки на широкому подвір'ї господи учнів та вчителів чекав традиційний український обід.                                                                   

По закінченню трапези учні та вчителі висловили вдячність господарю музею, який подарував усім частинку історії та сьогодення України, за незабутній час, проведений там, за щирість, за увагу, за гостинність, яка спонукає приїхати ще раз!
Більше фото ТУТ



Немає коментарів:

Дописати коментар