пʼятницю, 15 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКОВА ВЕСНА
Все йде, все минає… Сивим попелом забуття припорошує час багато подій. Та залишається пам'ять, добра слава про людину, яка мандрувала у світи в пошуках істини та правди…
Із свіжим березневим вітром, з подихом весни до нас, українців, прийшла Шевченкова весна та принесла святкування – 205-у річницю з дня народження поета. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, - писав поет, - становить частину історії моєї Батьківщини».
І ми знову йдемо до Тараса. Хто іде з квітами до пам'ятника, хто декламує вічно актуальні рядки із «Кобзаря», хто перегортає сторінки життя Тараса Шевченка.
«Шевченко – наш. Він для усіх століть…» - під такою назвою розпочалася святкова лінійка вшанування пам’яті Великого Кобзаря у Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.  У підготовці та проведенні  свята взяли участь учні 3-10 класів та вчителі  української мови та літератури. Учні школи декламували поезії, присвячені  життю та творчості Т. Г. Шевченка, інсценізували твори письменника, співали пісні. Вони дали змогу усім присутнім поринути у спогади про важкі роки славетного Кобзаря, прислухатися до шевченківської думки, вклонитися світлій пам’яті поета, а також побажали, щоб вогонь душі великого поета запалив у наших серцях  іскру віри, надії, любові до рідної землі, українського слова.               Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь — допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!





Немає коментарів:

Дописати коментар